Acest blog este:

marți, 1 februarie 2011

STAVRIZI LA CUPTOR

1 kg stavrizi, 1 pahar oţet, 4 linguri ulei, 2 foi de dafin, piper boabe, ienibahar boabe, apă, sare


Curatati Domniile Voastre vreo 800g de peste (ce mai tura - vura, un kilogram, sa nu ne incurcam). Sa fie stavrizi, ca doar nu degeaba am anuntat. Ii spalati, ii decapitati si ii randuiti intr-o cratita care sa mearga la cuptor sau chiar intr-o tava. Dati cu sare, apoi adaugati 4 linguri bune de ulei, un pahar de otet, si cam o lingurita de piper si una de ienibahar, boabe amandoua. 

Dupa ce ati aranjat pestele in felul asta, turnati apa cat sa-l acopere si il pedepsiti la cuptor, la foc mijlociu spre mic, pana se rumeneste.
Smecherie: Minunea asta se serveste rece, credeti-ma pe cuvant. Sau mai bine nu ma credeti, incercati si veti vedea.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu